Modele de pedigree pentru porumbei

Pedigree-UL elaborat de Asociația Chinologica din România conține: – toate semnalmentele respectivului câine de rasă inclusiv numărul de Microcip sau de tatuaj Dacă acesta are unul, Principalele date referitoare la identitatea crescătorului și ALE actualului proprietar. – Numele și numărul de certificat de origine Română al ascendenților – părinți, bunici, străbunici – precum și al titlurilor obținute de aceștia în competiții canine. Dreptul de reproducător al unui câine de rasă se obține după ce acesta a trecut prin Două expoziții și a obținut de la Doi arbitri diferiți calificativele de EXCELENT pentru mascul și cel puțin FOARTE BINE pentru femelă. Pentru a deveni valabile PE teritoriul țării noastre toate aceste certificat trebuie să existe prezentarea câinelui la CEL puţin o competiție canină organizată de Asociația Chinologica din România. Offff…! cand vad atata rautate si atacuri fara Frost, mi se Rupe suempul! In loc sa invatam unul de la celalalt (ca nimeni nu s-a nascut invatat – inclusiv eu!), si sa purtam un dialogue participaient, Cu pareri Pro si contra (Dar cu justificari plauzibile si coerente), ne ATACAM intre Noi. Fara suparare pentru d-nul “anomim”, intr-o declaratie sau dialogue public… nu VAD de ce se ramane Sub “anonimat”. Nu cred ca ar fi o Crima, sau un RISC, sa va dati numele, chiar si locatia, sa stie interlocutorul cu Cine dialogheaza, ASA CRED eu, ca este de cuvinta! Nu va trebuii sa ne fie frique sau rusine sa nu adresam numelui! Am incercat prin intermediul acestui site, sa dialogam civiliszat, sa Punem intrebari sau sa venim cu completari la subiectele respectif! Nu iutati ca eu acum 40 si de Ani, nu aveam la indemana atat de multe informatii, am facut greseli ca fiecare, cu siguranta poate le mai fac si acum, fara a da impresia ca sunt a tot stiutorul!? – Nu am incercat, sau macar sa dau impresia ca va UAI “peste picior”, manifestand aroganta din partea mea, sau interzicandu-va sa nu aveti drept de opinie! Asta nu inseamna ca Daca am varsta pe care o AM, sa Devin “dominant”, IMI doream si doresc sa dialogam civiliszat! In viata MEA Sportiva, AM, m. e.

parte numai de crescatori de “calitate morala”, o parte ne-au parasit si cealalta parte s-au retras din cauza varstei, de la care pot spune cu Mandrie, ca am invatat CEEA CE stiu si Pun in practica, indemnandu-ma sa transmettre si eu mai dépar t te DIN cunostintele Lele! Este un privilegiu pentru voi, generatia Tanara sa aveti permisienne la atatea informatii, DIN Care d-voastra, sa va culegeti datele concludente! DIN toate observatiile noastre, astazi sunt posibile atatea informatii de Baza! Daca acest sport ar fi simplu, si l-ar intelege toti, cu siguranta concurenta va fi acerba, dar nu este ASA, in fiecare crescatorie este cate o Necunoscuta, Cate un empêchement, cateva lucruri care nu MERG asa cum trebuie s. m. d. daca s-ar STI, sau s-ar vedea cu ochiul LIBE r, bagazul génétique al pasarii, daca am fi siguri cum sa combinam Genèle, ar fi “Floare la Ureche”. Dar nu este ASA, de aceea Unii reusesc si altii nu, poate si Noroc, Dar cu siguranta – “stinta”!!! de aceea dans acest sport, probabilitatea Domina, nu certitudinea! Am fost fost invitat de cateva ori de catre prietenii Mei DIN Germania, la cateva imbarcari – “incredibil”, CATA ordine, disciplina, liniste… din partea tuTurora. Fiecare Activa en felul Lor! Ce m-a surprins cel mai mult, ajutorul acordat catorva, Care greseau etapa de ETAPA, Li s-a Atras atentia unde gresesc, explicandu-le ce au de facut! – asa ceva la Noi nu se intampla, decat “aroganta, eschivari, cearta, scandale”… si cand ne gandim ce se intampla la nivel national, s-au fragmentat comtés, PASARI putine, crevtaje mari, numar de crescatori mai mic.. Si atunci vorbim despre concurenta!?. Se schimba an de an programul, se modifica Regula in timpul jocului, se modifica regulamentul categoriilor s.m.d.De cand a aparut Messinger-ul si Facebook-UL, am fost contactat de sute de crescatori (ce-i drept, tineri) adresandu-mi sute de intrebari, una mai hazlie decat cealalt! Pentru EI am postat diverse materiale “informatif” despre tot ce se cuprinde dans acest sport, metode de hranire, de imperechiere, metode de Zbor, boli, tratamente, despre ingrijire, recuperare, antrenamente, naparlire… Dar si despre notiuni de Genetica.

Si asta am facut-o, nu pentru a ma da “zglobiu”, ci de a va deschide ochii, mintea si suempul, pentru a iubii aceste PASARI si de ATI devenii Campioni ca si CEI Care au reusit.